19 Ocak 2013 Cumartesi

Öneri # Kısa Boylular Nasıl Giyinmeli?

Kimse boyunu, kilo almaktan ya da vermekten birine yatkın olma özelliğini, yüz güzelliğini kendisi seçemez. Bu yüzden kısa boylu olmak utanılacak bir şey değil. Evet, uzun olmak her zaman bir avantajdır özellikle Türkiye gibi boy ortalaması düşük olan bir yerde ama boy hiçbir zaman güzelliğe engel değildir. Ünlülere bakarsanız çoğunun orta boylu bile olmadığını ama giyimleriyle ve ufak tefek hilelerle bunu çok güzel bir şekilde kamufle ettiğini görürsünüz. Yani buradan çıkarmamız gereken şey: Önemli olan boyunun kısa olması değil, nasıl giyineceğini bilmek.

En nefret ettiğim şeylerden biri, benim gibi kısa boylu insanların uzun boylulara özenip yalnızca onlara yakışabilecek şeyleri giymeye çalışmaları. Olmuyor arkadaşım niye zorluyorsun, diz altı etek yakışmıyor işte, uzun bir tulumun içinde hem daha kısa hem de daha kilolu gözüküyorsun, ortalıkta diz üstü çizmeyle dolandığında herkes seninle "çizme kızı giymiş" diye dalga geçiyor. Aynı şeyleri kilolu biri, kendine iki beden küçük bir şeyin içine zar zor sığdığında kendini o bedene sahip olarak tanımlamasına karşı da hissediyorum. İnsan neyse o olduğunu kabul edecek ve ona göre giyinecek.

Evet, uzun boylu olmak bir avantaj fakat kısa boyumuzu da vücudumuza göre giyinerek kendi lehimize çevirebiliriz. 
-
Kısa boylu kızlar için en kullanışlı şeylerden biri, bacakları tamamen saran dar kotlar. Fakat bu pantolonların yakışması için giyen kişi ya 34/36 beden incecik ve düzgün bir fiziğe sahip olmalı, ya da balık etliyse güzel kalçalara sahip kıvrımlı bir vücudu olmalı. Öteki türlü kişiyi olduğundan daha kilolu ve bacakları da daha yağlı gösteriyor. Kısa boylu olduğumuz için, kilolu oluşumuz daha da göze batıyor ve giydiğimiz şey kilolu gösteriyorsa boyumuzdan da kısıyor.

Dar kotlarınızı özel ama resmi olmayan yerlere giderken spor şıklığı yakalamak istiyorsanız Shakira veya Eva Longoria gibi topuklu ayakkabı ve şık bir gömlek ya da parlak bir ceketle; günlük olarak kullanmak istiyorsanız Vanessa Hudgens ve Megan Fox gibi salaş kıyafetlerle tamamlayabilirsiniz :)

Diz üstü elbiselerden asla vazgeçmeyin. Özellikle de Demi Lovato gibi kilolu fakat bozuk vücutlu ya da şişman değilseniz; çok desenli, şatafatlı ve göz yorucu elbiselerden olabildiğince kaçının. Tek renk ve vücudu saran bir elbise sizi göz alıcı göstermeye yeter de artar bile. Kısa boylu olmanın en sevdiğim özelliği şudur: Sıradan bir kot pantolon - tişörtün içinde de, sade bir elbisenin içinde de en gösterişli halinizden daha güzel görünürsünüz. 

Elbisenin altına bot giyerek Rachel Bilson gibi günlük ve rocker bir hava yaratabilirsiniz. Özel bir davete, düğüne, nişana vb. giderken de mini elbisenizi topuklu ayakkabılarla tamamlayarak muhteşem gözükebilirsiniz.

Biraz önce tercihinizi her zaman diz üstü elbiselerden yana kullanmanızı tavsiye ettim. Ama illa ki diz altı giymekte ısrar ediyorsanız, sizi bu konuda tek bir kişiye yönlendirebilirim: Eva Longoria. (Sanki arkadaşım da tavsiye ediyorum dfşklskşl) Kalem etek/elbiseleri öyle güzel taşıyor ki, bu konuda uzun boylulara ders bile verebilir. 

Şortlarınızı ister bir çılgınlık yapıp botlarla, çizmelerle; ister rengarenk Converselerle, ister topuklu ayakkabıyla beraber kullanın. Her türlü farklı bir hava elde edersiniz. Şort kadar bacakları güzel gösteren bir şey daha yok bence. Ayrıca tek renk giyinmenin boyu olduğundan daha uzun gösterdiğini söylemiş miydim?

Ayrıca;
  • Diz üstü çizmelerden kaçının, hatta kaçın.
  • Desenli pantolonlar, üstler giymemeye dikkat edin.
  • İspanyol paça pantolonları mümkün olduğunca giymeyin, giyerseniz de topuklu ayakkabı kullanın.
  • Topuklu ayakkabı güzeldir, bacak boyunu da uzun gösterir ama abartılı derecede yüksek topuklulardan uzak durun. Hem yürüme zorluğu var hem de hoş bir görüntü olmuyor.
  • Tulum giymeyiniz efendim. Özellikle de hafif kilolu kızlar tulum giydikleri zaman affedersiniz ama çok garip ve komik bir görüntü oluşuyor. Layıkıyla taşıyabilen kısa boylu kız sayısı çok az.
  • En önemlisi de boyunuzu kompleks haline getirmeyin. Kiloluysanız zayıflayın, kendinizi beğenmiyorsanız görünüşünüzde değişiklikler yapın ama boyunuzu daima sevin. Uzun boylu kızlar sizi ezmeye çalışıp size güldüklerinde siz de onlarla beraber gülün, sadece egolarını tatmin ediyorlar. Erkeklerin çoğu kısa boylu kızları şirin bulur, yeter ki temiz bakımlı ve güler yüzlü olun. Abartılı ve gösterişli gözükmeye ise çalışmayın.
Bunlar da benim önerilerimdi işte... Bir dahaki yazıda görüşürüz :)

5 yorum:

  1. kim nasıl mutluysa öyle giyinmeli bence tutumun yanlış yargılamak sana düşmez sende mükemmel değilsindir ayrıca verdiğin bilgilerin çoğunun yanlış olduğunu görüyorum mesela ispanyol paça giymeuin demişsin ama ispanyol paça pantolonlar bacak boyunu daha uzun gösterir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya neden kavga çıkarmaya bu kadar heveslisiniz? Ben mükemmel değilim, orada belirtmişim "Ben de kısayım," diye. Boyum 158, kilom 50. İspanyol paça giydiğimde kendimi 1.10 gibi hissediyorum. Ve çevremdeki kısa olup İspanyol paça giyenlerin de kısa gözüktüğünü fark ettim. Yargılamıyorum, öneride bulunuyorum.

      Sil
  2. Çok saçma. 160 boyundayım 45 kiloyum. Giydiğim tulumlar da, ispanyol paça da(ki özellikle kısa boylu kadınlar ispanyol paça giymelidir bunu bütün tasarımcılar,stilistler söyler),kalem etek de, diz üstü çizmeler de insanların bana en çok yakıştırdıkları şeyler. 45 kilo olmama ragmen çöp gibi bacaklarım ve dümdüz bir popom yok pna ragmen diz üstü çizmeler gayet iyi duruyor omuz bel kalca oranım gayet düzgündür belki bundandır fakat üstüne üstlük bacaklarım gövdeme oranla daha uzun da değildir .Buna rağmen kendime bir şeyi yakıştırdıysam kendime olan o özgüvenimle karşımdaki insanların da aynı düşüncede olmalarını sağlarım. Desenli pantolon seçimin de yanlış dikey çizgili pantolonlar bacakları daha da uzun gösterir.İnsanları yanıltmamalısın, yanlış bilgiler vermemelisin.

    YanıtlaSil
  3. Ispanyol paca pantolonlar topukluyla giyildiginde cok guzel durur boyu uzatir kisa boylularda ama bir babetle giyildiginde bende yakistirmiyorum ;tuluma da kaldiran insan sayisinin az oldugunu soylemis kaldiran kisilerden biri olabilirsin bu genelde insanlarin kaldirabikecegini gostermez ayrica kiz gayet dogru seyler soylemis kavga etmek icin bir sey bilmaya çalismayin,tesekkurler

    YanıtlaSil

Hakkımda

Gevezelik yapmak için doğmuş olan, eski filmleri izlemekten hoşlanan ve Lana Del Rey'e bayılan kedicik.